Kierunek: Dietetyka
Dietetyka
Prosimy o zapoznanie się z Zarządzeniem Rektora nr 40/2023 z 26 września 2023 r. w sprawie ustalenia średniej ocen na danym kierunku studiów uprawniającej studenta KSW we Włocławku do ubiegania się o stypendium rektora za rok akademicki 2022/2023 na rok akademicki 2023/2024.
Ważna informacja dla stypendystów!
14 września 2023
Studenci Kujawskiej Szkoły Wyższej we Włocławku ubiegający się o stypendium socjalne, rektora, niepełnosprawnych i zapomogi, mogą składać wnioski na semestr ZIMOWY roku akademickiego 2023/2024 w nieprzekraczalnym terminie od 1 października 2023 r …
„Dostępna KSW” – czwarte szkolenie projektowe
23 czerwca 2023
Szanowni Państwo Zapraszamy na czwarte, ostatnie już szkolenie projektowe, które odbędzie się 24 czerwca 2023 r. (sobota) o godz. 10.00. Bardzo prosimy o niezawodne uczestnictwo w spotkaniu online. W w celu sporządzenia stosownej dokumentacji projekto …
Zapraszamy na drugie szkolenie dotyczące projektu „Dostępna KSW – kompleksowy program likwidacji barier w dostępie do kształcenia dla osób z niepełnosprawnościami”, które odbędzie się: 27 maja 2023 r. (sobota), w godz. 13.00-19.00, 17 czerwca 2023 r. …
Szkolenie dla nauczycieli akademickich nt. ”Obsługa studenta z niepełnosprawnością. Komunikacja savoir-vivre wobec osób z niepełnosprawnościami”
13 kwietnia 2023
W nawiązaniu do pisma z dnia 3 kwietnia 2023 roku, przekazanego do dziekanatów Kujawskiej Szkoły Wyższej we Włocławku w sprawie organizacji szkolenia w projekcie „Dostępna KSW – kompleksowy program likwidacji barier w dostępie do kształcenia dla osób z …
Zaliczenie lektoratu semestr letni
13 marca 2023
Grupy realizujące lektorat języka obcego wykonują kolejny poziom z platformy LERNI, zaliczenie odbywa się na podstawie uzyskanego z systemu certyfikatu. Certyfikaty składane są w trakcie sesji do właściwego Dziekanatu.
Uwaga stypendyści!
8 lutego 2023
Studenci Kujawskiej Szkoły Wyższej we Włocławku ubiegający się o stypendia: socjalne, dla studentów niepełnosprawnych i Rektora na semestr LETNI (za III,IV,V,VI ) roku akademickiego 2022/2023, otrzymają decyzje o przyznaniu stypendium oraz wypłatę na k …
Lektoraty – dodatkowa opcja zaliczenia
25 stycznia 2023
Niniejszym informujemy, iż w terminie 24 stycznia-28 lutego uruchomiony został test online z języka angielskiego (e-learning uczelni) jako opcja egzaminu poprawkowego. Wynik tego testu przekazywany jest automatycznie do kierownika Studium Języków Obcy …
Skorzystaj z pomocy specjalisty: pedagoga, logopedy, psychologa
16 stycznia 2023
Instytut Pedagogiki zaprasza wszystkich studentów potrzebujących pomocy do skorzystania z porad specjalistów. Dyżury pełnić będą: dr Tomasz Borowiak – pedagog, logopeda: poniedziałki w godz. 09.00-10.00 dr Grzegorz Brzuzy – psycholog: środy w godz. …
Sesja zimowa – lektorat języka obcego
5 stycznia 2023
Przypominamy o zbliżającej się sesji egzaminacyjnej oraz terminie złożenia certyfikatu wygenerowanego z platformy językowej LERNI (ostateczna data: 15 lutego). Wydrukowany certyfikat prosimy składać w Dziale Spraw Studenckich dla swojego kierunku studi …
Weź udział w ankiecie Eurostudent
Ankieta skierowana jest do wszystkich uczestników studiów: I stopnia, II stopnia, jednolitych magisterskich oraz podyplomowych. Zapraszamy studiujących stacjonarnie, niestacjonarnie oraz tych, którzy studiują na odległość.
Ankieta zajmie ok. 20 minut, dostępna jest do końca czerwca. Zalecamy wypełnianie na większym ekranie niż smartfon.
Zapewniamy, że Twój głos będzie miał ogromne znaczenie dla rzetelności wyników i reprezentatywności badania, a tym samym dla porównywalności wyników Polski na tle innych krajów europejskich.
Podziel się swoją historią i doświadczeniami.
Dziękujemy za poświęcony czas.
Zespół badawczy EUROSTUDENT.
Za realizację badania w Polsce odpowiada niezależna agencja badawcza PBS Sp. z o.o. na zlecenie Ministerstwa Edukacji i Nauki.
Chcesz wiedzieć więcej?
Wejdź: https://www.eurostudent.eu/ Napisz: eurostudent@pbs.pl Zadzwoń (pn-pt 8-16): 511 890 222
Dietetyka
Dyrektor Instytutu Nauk o Zdrowiu dr Marek Zieliński
Dyżury:
– wtorek – 09.00-12.00
– piątek – 11.30-14.00
Maria Palińska
Dietetyka
Na kierunku Dietetyka prowadzone są studia pierwszego stopnia (licencjackie) w trybie stacjonarnym (dziennym) i niestacjonarnym (zaocznym). Absolwent otrzymuje tytuł zawodowy licencjata.
Kujawska Szkoła Wyższa we Włocławku otrzymała pozytywną opinię Polskiej Komisji Akredytacyjnej w sprawie nadania uprawnień do prowadzenia studiów na kierunku Dietetyka na poziomie studiów wyższych pierwszego stopnia o profilu praktycznym (decyzja nr 412/2019 z dnia 28 czerwca 2019 roku). W dobie nowych wyzwań cywilizacyjnych oraz zmiany stylu życia rośnie zapotrzebowanie na specjalistów z zakresu dietetyki legitymujących się wyższym wykształceniem kierunkowym. Wykształcenie zdobyte w ramach tego kierunku studiów umożliwia podjęcie pracy m.in.: w szpitalach o różnym profilu, zakładach przyrodoleczniczych, sanatoriach, ośrodkach sportowo – rekreacyjnych, poradniach dietetycznych, cateringu i gastronomii, domach pomocy społecznej, placówkach opiekuńczo-wychowawczych dla dzieci, przedszkolach dla dzieci z dietą wegetariańską i innymi specjalnymi wymaganiami żywieniowymi, w szkołach (coraz więcej dzieci ma nadwagę). Absolwenci tego kierunku studiów będą mogli także, w ramach własnej działalności gospodarczej, otwierać prywatne gabinety dietetyki.
Oferujemy studia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne). Dietetyka adresowana jest do absolwentów szkół ponadgimnazjalnych i średnich posiadających świadectwo maturalne, jak również osób, które pragną uzupełnić swoje dotychczasowe wykształcenie o studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskać kwalifikacje do samodzielnego wykonywania zawodu. Studia kierowane są do osób, które mają wysokie umiejętności interpersonalne i preferują pracę z ludźmi. Osoba ubiegająca się o podjęcie studiów na kierunku Dietetyka powinna wykazywać zainteresowanie problematyką zdrowia, ze szczególnym uwzględnieniem problematyki zdrowego stylu życia. Powinna posiadać podstawowe informacje z zakresu chemii, biologii, w ramach programów nauczania szkół średnich.