Studia podyplomowe

Bezpieczeństwo i higiena żywności

OFERTA KSZTAŁCENIA

Wydział:
Wydział Nauk o Zdrowiu


Tryb studiów:


Czas trwania studiów:

2 semestry


Lokalizacja:
Włocławek

2 semestry

Absolwent studiów zostaje wyposażony w wiedzę i umiejętności związane z systemem zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności oraz nabywa niezbędne kwalifikacje potrzebne w pracy związanej z nadzorowaniem jakości oraz dbaniem o bezpieczeństwo żywności. Studia trwają 2 semestry i prowadzone są w wymiarze 320 godzin, w tym 90 godzin praktyki zawodowej.

Przykładowy program studiów:

  • Podstawy technologii żywności
  • Metody utrwalania i przechowywania żywności
  • Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich praktyczne wdrażanie (GMP, GHP, HACCP)
  • Audyt jakości
  • Praktyka zawodowa

Opłaty:

Opłata za cały tok studiów — 3800,00 zł 

Kujawska Szkoła Wyższa we Włocławku oferuje następujące pakiety zniżek:

 

program rodzina PROGRAM RODZINA obejmuje obniżone o 10% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla członków rodziny: rodzeństwo (pierwsza linia pokrewieństwa), rodzice – dziecko, małżeństwo jednocześnie podejmujących naukę na studiach podyplomowych
program team work PROGRAM TEAM WORK obejmujący obniżone o 10% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla pracowników z jednej firmy (co najmniej 5 osób jednocześnie składających dokumenty na ten sam kierunek studiów podyplomowych)
program absolwent I II PROGRAM ABSOLWENT STUDIÓW PIERWSZEGO i DRUGIEGO STOPNIA WSHE WE WŁOCŁAWKU obejmujący obniżone o 20% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla absolwentów studiów pierwszego lub drugiego stopnia WSHE we Włocławku
program absolwent podypl PROGRAM ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH WSHE WE WŁOCŁAWKU obejmujący obniżone o 10% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla absolwentów studiów podyplomowych WSHE we Włocławku
program dwa dyplomy PROGRAM DWIE PODYPLOMÓWKI obejmuje obniżone o 50% czesne dla osób realizujących jednocześnie dwa kierunki studiów podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku (zniżka dotyczy drugiego kierunku studiów podyplomowych)

Adresaci:

Studia adresowane są do osób posiadających wyższe wykształcenie, które pracują w branży związanej z:

  • żywnością
  • kontrolą jakości
  • systemem zarządzania bezpieczeństwem i higieną żywności
  • Siecią handlową

Możliwości pracy po studiach:

Absolwenci tego kierunku uzyskują niezbędne umiejętności potrzebne w podjęciu pracy na stanowisku m.in. audytora systemu HACCP, GMP, GHP, osoby odpowiedzialnej za jakość
i bezpieczeństwo żywności( Państwowa Inspekcja Sanitarna), pełnomocnik ds. jakości
i bezpieczeństwa żywności.

Organizator

Wydział Nauk o Zdrowiu
KSW we Włocławku

Składanie dokumentów:
Akademickie Centrum Kształcenia Podyplomowego
pl. Wolności 1
87-800 Włocławek
pok. 26A
tel. 
660 716 709
660 717 370
660 718 362
e-mail: ackp@ksw.wloclawek.pl

Godziny pracy:
poniedziałek – czwartek 08.00 – 15.30
piątek 08.00-15.00
sobota 8.00-13.00 – w soboty dokumenty przyjmowane są w pok. nr5, Collegium Novum KSW, ul. Okrzei 94A (w dniach 22.06.2019 i 17.08.2019 biuro nieczynne)

KUJAWSKA SZKOŁA WYŻSZA

WE WŁOCŁAWKU
Plac Wolności 1, 87-800 Włocławek

Godziny otwarcia Rektoratu:
poniedziałek-czwartek 08.00-15.30
piątek 08.00-15.00

 

KONTAKT

Tel.: +48 660 713 891
Email: biurorektora@ksw.wloclawek.pl

Ważne informacje: